RECEPTY

POMAZÁNKY Z RICOTTY

vajíčková a rybí jsou stejné - ricotta, pl.hořčice, 4-5 vajíčka / rybičky v oleji /, najemno cibule, sůl a pepř.

zeleninová - ricotta, sůl, pepř, můžete si vybrat buď vše a nebo jednotlivě./mrkev, kedlubna, tři barevné čerstvé papriky. 

paprikáč - ricotta, cibule, koření pálivá paprika a naředit můžete pivem.

sladký krém - ricotta, vanilka, med. Dobře rozmixovat a posypat oříšky.

PEČENÍ Z RICOTTY

SLANÝ NEBO SLADÝ KOLÁČ / KIŠ /

Těsto

  • 230 g hladké mouky
  • 100 g másla
  • 1 vejce
  • 3 lžíce vlažné vody
  • špetka soli
  • vypracujeme těsto a dáme vychladit, vyválíme do formy a zatížíme alobal a rýže. Pečeme 180/10min.

Náplň

  • 1 menší cuketa (250 g)
  • 200 g sýra ricotta
  • 3 vejce
  • 1 červená cibule
  • 3 lžíce pažitky
  • sůl, pepř
  • naplníme, ozdobíme, pečeme 180/30min. a jíme.

VÁŘENÍ Z RICOTTY

TĚSTOVINY SE ŠPENÁTEM

Ingredience pro 4 osoby

250 g mraženého listového špenátu nebo i listového.
250 g listového salátu
200 g sýru ricotta
200 g těstovin 
100 g cibule
20 g česneku
50 g másla
sůl, pepř 

cibuli, česnek a máslo zpěnit a pak přidat špenát až zavadne přidat ricottu, osolit, opepřit a zamíchat uvařené těstoviny. Může se to posypat i sýrem.