
RECEPTY
POMAZÁNKY Z RICOTTY
vajíčková a rybí jsou stejné - ricotta, pl.hořčice, 4-5 vajíčka / rybičky v oleji /, najemno cibule, sůl a pepř.
zeleninová - ricotta, sůl, pepř, můžete si vybrat buď vše a nebo jednotlivě./mrkev, kedlubna, tři barevné čerstvé papriky.
paprikáč - ricotta, cibule, koření pálivá paprika a naředit můžete pivem.
sladký krém - ricotta, vanilka, med. Dobře rozmixovat a posypat oříšky.

PEČENÍ Z RICOTTY
SLANÝ NEBO SLADÝ KOLÁČ / KIŠ /
Těsto
- 230 g hladké mouky
- 100 g másla
- 1 vejce
- 3 lžíce vlažné vody
- špetka soli
- vypracujeme těsto a dáme vychladit, vyválíme do formy a zatížíme alobal a rýže. Pečeme 180/10min.
Náplň
- 1 menší cuketa (250 g)
- 200 g sýra ricotta
- 3 vejce
- 1 červená cibule
- 3 lžíce pažitky
- sůl, pepř
- naplníme, ozdobíme, pečeme 180/30min. a jíme.

VÁŘENÍ Z RICOTTY
TĚSTOVINY SE ŠPENÁTEM
Ingredience pro 4 osoby
250 g mraženého listového špenátu nebo i listového.
250 g listového salátu
200 g sýru ricotta
200 g těstovin
100 g cibule
20 g česneku
50 g másla
sůl, pepř
cibuli, česnek a máslo zpěnit a pak přidat špenát až zavadne přidat ricottu, osolit, opepřit a zamíchat uvařené těstoviny. Může se to posypat i sýrem.